FAQ

FAQFAQFAQFAQ

Algemeen

Ticket info

 • Waar koop ik mijn tickets voor De Leuke festival?

  Tickets zijn te koop via de website van De Leuke festival en onze ticketpartner Eventix. We adviseren om alleen tickets te kopen via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap. Alleen hiervan kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

 • Wat als het De Leuke festival uitverkocht is?

  Wanneer De Leuke festival is uitverkocht, raden we je aan om alleen tickets via TicketSwap te kopen. Ticketswap is een officiële ticket partner. De organisatie raadt het af om tickets te kopen van derden, de organisatie kan namelijk geen garantie bieden op de geldigheid van deze tickets. Alleen van tickets die gekocht zijn via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

 • Ik ben mijn ticket voor De Leuke festival kwijt, wat nu?

  Kan gebeuren natuurlijk, kijk eerst even goed in de inbox en/of spambox van je mail. Kan je hem echt niet vinden, zoek dan je ordenummer dat vermeld staat op de afschrijving van je betaling. Met het ordernummer kan je HIER je tickets bij Eventix terugvinden!

 • Kan mijn ticket op mijn telefoon gescand worden?

  Ja graag zelfs, zet hiervoor alleen wel de helderheid van het scherm op 100% en houd je telefoon paraat.

 • Wij hebben een groepsticket voor De Leuke festival gekocht, kan ik apart van de rest naar binnen?

  Ja, een groepstickets bestaat uit vier losse bladzijdes, elke bladzijde staat voor één ticket en kan apart van de rest gescand worden.

 • Hoe werkt het als je online een locker hebt gekocht?

  Wanneer je online, in onze ticketshop een locker hebt gehuurd krijg je op de dag voor het festival, voor 19.00 uur een mail met daarin je locker nummer en de pincode van de locker. Je hoeft dan op het festival dus niet meer langs de lockerbalie, je kan direct jouw locker opzoeken en gebruiken. Heb je geen locker nummer en code ontvangen neem dan contact op met Lockerbox via tickets@lockerbox.nl of meld je op het festival bij de servicebalie van Lockerbox met je aankoopbewijs.

Gevonden voorwerpen

Hulp nodig?

 • Hoe zit het met de toegankelijkheid op het De Leuke festival?

  De organisatie doet zijn uiterste best om te zorgen dat het De Leuke festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein loopt een verhard pad en zijn (plastic) rijplaten en houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar.
  Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op De Leuke festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

 • Ik ben op dit moment minder mobiel, kan ik De Leuke festival toch bezoeken?

  Dit hangt af van hoeveel minder mobiel je bent. De organisatie doet zijn uiterst best om te zorgen dat het De Leuke festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein loopt een verhard pad en zijn (plastic) rijplaten en houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op De Leuke festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

 • Is er EHBO op De Leuke festival aanwezig?

  Ja, op De Leuke festival is een volledige ingerichte EHBO-voorziening aanwezig. Hier zijn medische specialisten aanwezig die normaal gesproken in de ziekenhuizen werken. De aanwezige voorzieningen zijn grotendeels hetzelfde als die op een spoedeisende hulp aanwezig zijn. Mocht er dus iets gebeuren ben je in goede handen. Tevens hebben ze op de EHBO post de nodige medicijnen en basis benodigdheden zoals paracetamol en pleisters.

 • Is er een mogelijkheid om ergens op het De Leuke festival te kolven?

  Ja, op De Leuke festival kan je voor het kolven, over het algemeen, even tijdelijk gebruik maken van één van de ruimtes bij de EHBO. Je kan je hiervoor gewoon melden bij de EHBO, je hoeft dit niet van tevoren aan te geven. Mocht het onverhoopt erg druk zijn bij de EHBO kan het zijn dat je even moet wachten of dat je een alternatieve plek aangewezen krijgt. Bij de EHBO is tevens een koelkast aanwezig waar producten tijdelijk bewaard kunnen worden.

 • Ik gebruik medicijnen of iets anders voor medische doeleinden, kan ik dit meebrengen naar De Leuke festival?

  Ja, dit is mogelijk, zorg dan wel dat je in het bezit bent van een doktersverklaring en/of een medicijnenpaspoort en dat je deze bij de ingang kunt tonen. Daarnaast is het belangrijk dat het duidelijk is welke medicijnen je bij je draagt. Meld dat je medicijnen bij je hebt bij de visitatie, dan wordt er samen met een medisch specialist gekeken of de medicijnen mee naar binnen mogen. Heb je iets voor medische doeleinden dat gekoeld moet blijven of dusdanig is dat je dit niet bij je kan dragen of in een locker kan bewaren, dan is het over het algemeen mogelijk om dit bij de EHBO, eventueel in een koeling, in bewaring achter te laten. Meld dit dan wel van tevoren aan via info@elevation-events.com. Geef ook dit, voordat de visitatie begint, aan bij de beveiliging. Dan wordt er samen met de medisch specialist gekeken of het
  mee naar binnen mag.

 • Ik heb een speciaal dieet, kan ik daarom zelf eten meenemen naar De Leuke festival?

  Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen is dit mogelijk. Dit moet dan wel gaan om een dieet om medische redenen en je moet hiervoor in het bezit zijn van een doktersverklaring. Tevens moet er duidelijk zijn, dat voedsel passend binnen het dieet niet op het festival verkrijgbaar is. Twijfel je, neem dan contact op met info@elevation-events.com.

 • Ik heb psychische problemen of zit je niet zo lekker in je vel, is het verstandig om naar het De Leuke festival te komen?

  Dit is een afweging en een keuze die je zelf moet maken. Wat ons betreft ben je meer dan welkom. Houd er wel rekening mee dat De Leuke festival een drukbezocht festival is met veel bezoekers en de bijbehorende drukte. Heb je even wat rust nodig? Dan zijn er meestal wel voldoende plekken om je even terug te trekken en te relaxen. Praat in ieder geval met mensen uit je omgeving als je twijfelt of je De Leuke festival moet bezoeken. Dan kom je vast tot de juiste conclusie.  Als je besluit wel te komen kan je bij de EHBO even rustig kan zitten wanneer je er behoefte aan hebt. Dit is niet prikkelarm, maar wel een van de rustigste plekken op het terrein. Dit is enkel voor mensen die bijvoorbeeld vanwege prikkelgevoeligheid behoefte hebben om tussendoor in een rustigere omgeving te zijn.

 • Ik ben zwanger, is het verstandig om naar De Leuke festival te komen?

  Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en afweging of je het De Leuke festival wil bezoeken. Uit onderzoeken is bekend dat alcohol en hard geluid schadelijk kunnen zijn voor ongeboren kinderen. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige wat verstandig is.

 • Ik heb een hulphond, kan ik hiermee het De Leuke festival bezoeken?

  Ja, een hulphond, of vergelijkbaar, is als enige dier toegestaan op het De Leuke festival. Echter raden wij het bezoeken van het festival met een hulphond of vergelijkbaar sterk af. Mocht je dit toch overwegen of hier vragen over hebben, neem dan contact op met toegankelijkheid@elevation-events.com.

Food en non-food

Hardcups

 • Er wordt op De Leuke festival met Hardcups gewerkt wordt, hoe werkt dat?

  Op De Leuke festival worden alle drankjes uit herbruikbare bekers geschonken of in petflesjes meegegeven. Hoe werkt het? Betaal 1,50 euro extra bij het eerste drankje dat je bestelt, je krijgt hiervoor een beker of petflesje. Is je beker of flesje leeg, lever deze dan in bij de bar als je een nieuw drankje haalt, dan wordt je beker of petflesje gratis omgeruild voor een nieuwe beker of petflesje. Ben je de beker zat? Dan kan je deze bij de barren tijdelijk inruilen voor een bekermunt. Wil je weer een nieuw drankje, dan ruil je je bekermunt weer in voor een beker of petflesje en hoef je dus niet opnieuw te betalen.

 • Waarom wordt er gewerkt met hardcups?

  Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het gebruik van hardcups significant bijdraagt aan een duurzaam festival. Het gebruik van hardcups bespaart op jaarbasis, alleen voor onze organisatie, al meer dan twee miljoen wegwerp bekers/flesjes.

 • Mag ik mijn beker houden?

  Ja, dat mag, maar een beker wordt pas duurzaam als we hem ook bij volgende festival weer kunnen gebruiken. Ga je weg? Lever je beker dan in aan de bar. Met de bekermunt die je daar voor terugkrijgt kan je mooie prijzen winnen!

 • Ik heb een bekermunt, wat kan ik hiermee?

  Met de bekermunt kan je leuke prijzen winnen. De maandag, na afloop van het festival, plaatsen we in het Facebook event de nummers van de bekermunten die hebben gewonnen en weet je of je een prijs hebt gewonnen.

Weer

 • Houdt De Leuke festival het weer in de gaten?

  Ja, De Leuke festival houdt nauwlettend de weersvoorspellingen in de gaten. Hierbij worden we geassisteerd door verschillende weerkamers. We brengen jullie tijdig op de hoogte en adviseren jullie wat te doen, mocht het weer invloed kunnen gaan hebben op de veiligheid en of het verloop van het festival.

 • Mocht het gaan regenen tijdens De Leuke festival, kan ik dan droog staan?

  Op De Leuke festival zijn er overdekte plekken te vinden. Al deze plekken samen zorgen ervoor dat het grootste deel van de bezoekers droog kan staan bij een regenbui. Echter zal op het drukste moment niet iedereen droog kunnen staan. Daarom raden we je aan om bij kans op regen een regenjasje mee te nemen.

 • Zijn er poncho’s op De Leuke festival beschikbaar?

  Nee, in principe zijn er geen poncho’s beschikbaar en gaan we ervan uit dat iedereen zelf voor een regenjasje zorgt. Dit doen wij o.a. vanuit het oogpunt van duurzaamheid.

 • Wat voor schoenen kan ik het beste aantrekken naar De Leuke festival?

  Dit is natuurlijk vooral afhankelijk van het weer. We raden je in ieder geval aan om comfortabele schoenen aan te trekken waar je lekker op kan dansen. Hakken, slippers en blote voeten raden we af, omdat de ondergrond op De Leuke festival niet overal even egaal is en uit meerdere type ondergronden bestaat, zoals: gras, asfalt, houten vloer, tentvloer en rijplaten. Niet alles sluit daardoor naadloos en drempelloos op elkaar aan. Bij veel regen doen we ons best om zo veel mogelijk van de ondergrond te voorzien van vloeren. Toch is het dan verstandig om beter schoeisel of laarsjes aan te trekken.

 • Welk kleding advies geven jullie voor De Leuke festival?

  Het advies is om kleding aan te doen waar je je lekker in voelt en die passen bij de weersomstandigheden. Hou er in ieder geval rekening mee dat:
   Het ’s avonds af kan koelen, neem dus wat warms mee voor de avond.
   Wanneer er kans is op een regenbui je een jasje bij je hebt.
   Wanneer de zon volop schijn het lekker is om een zonnebril, hoedje of petje mee te nemen.
   Wanneer het nat weer is, goed waterdicht schoeisel extra comfort kan geven.

 • Is er gratis drinkwater verkrijgbaar op De Leuke festival?

  Ja, gratis drinkwater is verkrijgbaar bij de toiletten. Aan de bar kun je, tegen betaling, ook drinkwater krijgen.

 • Mag ik zonnebrand meenemen naar De Leuke festival?

  Ja, het meenemen van zonnebrand naar De Leuke festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Iedere vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

 • Mag ik een waterpistool meenemen naar De Leuke festival?

  Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen klein waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

Op de hoogte blijven

Huisregels

 • Mag ik een waterpistool meenemen naar De Leuke festival?

  Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

 • Mag ik zonnebrand meenemen naar De Leuke festival?

  Ja, het meenemen van zonnebrand naar De Leuke festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

 • Hoe werkt de toegangscontrole op De Leuke festival?

  Bij het betreden van De Leuke festival zal je gevraagd worden om mee te werken aan een vrijwillige visitatie van jezelf en de spullen die je bij je hebt. Je hebt altijd de mogelijkheid om iemand van je eigen geslacht te kiezen voor de visitatie. Ga hiervoor dan wel in de juiste rij staan. Wanneer je liever niet gevisiteerd wil worden kunnen we je helaas niet toelaten tot het festivalterrein.

 • Vanaf welke leeftijd mag ik De Leuke festival bezoeken.

  Om De Leuke festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

 • Mag ik mijn huisdier meenemen naar De Leuke festival?

  Nee, huisdieren zijn op De Leuke festival niet toegestaan. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar)

 • Kan ik mijn E-sigaret en bijbehorende vloeistoffen meebrengen naar De Leuke festival?

  Ja, je mag één E-sigaret meenemen naar De Leuke festival. De bijbehorende vloeistof mag alleen mee naar binnen wanneer de verpakking nieuw en nog geseald is (maximaal één per bezoeker). Het roken van een E-sigaret is, net als de gewone sigaret, alleen toegestaan op locaties die niet overdekt zijn.

 • Is roken toegestaan op De Leuke festival?

  Ja, roken is toegestaan op De Leuke festival maar alleen op locaties die niet overdekt zijn. Hou bij het roken buiten de overdekte locaties rekening met je mede bezoekers en deponeer sigarettenpeuken altijd in een afvalbak.

 • Ik wil graag reclame maken of iets verkopen op of rond het De Leuke festival, kan dit?

  Nee, zonder schriftelijk toestemming is het verboden voor derden om op of rond De Leuke festival te flyeren/reclame te maken en/of goederen/diensten, zoals lachgas en/of etenswaren te verkopen.

 • Zijn er kledingvoorschriften tijdens De Leuke festival?

  Nee, tijdens De Leuke festival zijn er geen specifieke kledingvoorschriften maar dien je er wel verzorgd uit te zien. Het dragen van een voetbalshirt en/of discriminerende en/of anderszins aanstootgevende kleding, evenals gezichtsbedekende kleding, is in ieder geval niet toegestaan.

 • Is drugs toegestaan op De Leuke festival?

  Nee, net als in de rest van Nederland zijn drugs op De Leuke festival niet toegestaan. Ook drugs die in Nederland worden gedoogd zijn op het De Leuke festival verboden. De Leuke festival hanteert een zero tolerance beleid op het gebied van drugs. Bij het constateren van drugs zal de toegang tot het terrein je worden ontzegd/zal je van het terrein worden verwijderd en zal de politie op de hoogte worden gebracht.

 • Mag ik mijn fototoestel of filmcamera meenemen naar De Leuke festival?

  Dit hangt af van het fototoestel of de filmcamera, kleine, niet professionele toestellen en telefoons zijn toegestaan, mits de opnames alleen voor eigen gebruik zijn, het openbaar maken van beelden is verboden. Professionele foto- en filmapparatuur mag alleen mee naar binnen als je in het bezit bent van persaccreditatie.

 • Mag ik een tas meenemen naar De Leuke festival?

  Ja, kleine tassen zijn toegestaan, echter wordt het aangeraden om alleen essentiële spullen mee naar het festival te nemen. Grote tassen meenemen wordt sterk afgeraden, daarbij hebben de lockers een beperkte afmeting en kan een grote koffer/tas niet opgeborgen worden.

 • Wat mag ik wel en niet meenemen naar De Leuke festival?

  Om het De Leuke festival veilig en gezellig te houden zijn een aantal zaken niet toegestaan, dit gaat o.a. om glaswerk, plastic flessen, waterzakken, blik, vuurwerk, lachgaspatronen, spuitbussen, drones, paraplu’s, selfiesticks en andere, naar het oordeel van het personeel, hinderlijke of gevaarlijke voorwerpen evenals, drugs, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke voorwerpen of stoffen, dan wel etenswaren, (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar). Wanneer er bij de wet verboden items bij je worden gevonden word je de toegang tot het terrein ontzegd en wordt de politie op de hoogte gebracht.

Celebrate safe

 • Voor het feesten

  Kijk voordat je naar het festival gaat naar de weersvoorspellingen en kijk voor tips bij het kopje “weer”. Let op dat je geen waardevolle spullen meeneemt en/of in je auto laat liggen en pas op voor zakkenrollers. Volg ten alle tijden de instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.

 • Seksuele intimidatie

  Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op De Leuke festival op geen enkele wijze getolereerd. Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: maak hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen. Je kan ook online een melding doen. Mail dan naar info@elevation-events.com (wordt niet permanent gemonitord). Bij grensoverschrijdend gedrag kun je natuurlijk ook aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren. Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan. Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

 • Gebruik van alcohol en drugs

  Dat er risico's zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs is bekend. Maar wees extra alert bij het gebruiken van alcohol en drugs bij temperatuur boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen de lichaamstemperatuur. Dus als je lang danst en te weinig drinkt, neemt het risico op oververhitting toe. Drink voldoende water maar ook weer niet te veel: maximaal 1 á 2 glazen per uur. Drink je in korte tijd te veel dan bestaat het risico op watervergiftiging. Als er iemand komt te overlijden gebeurt dit meestal door oververhitting of een watervergiftiging als gevolg van alcohol en/of drugsgebruik. Dus wees voorzichtig en koel zo nu en dan even af. Let op elkaar en laat elkaar niet in de steek. Test je drugs voordat je naar het festival gaat, dit kan niet op het festival zelf. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico's op www.drugsenuitgaan.nl en www.unity.nl

 • Gehoorbescherming

  De Leuke festival ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op De Leuke festival zijn oordoppen bij alle barren verkrijgbaar.

 • Medische hulp

  Gaat het met jou of één van je vrienden niet zo goed, ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen. Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie.

 • Na het feesten?

  Gedwongen en onveilige seks komt vaker voor als men onder invloed van alcohol en/of drugs is. Respecteer elkaar en kijk voor meer informatie over veilig vrijen op www.sense.info/soas. Daarnaast kan alcohol en/of drugsgebruik leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop daarom tijdig en pas je vervoermiddel erop aan. Drink voordat je gaat slapen water of isotone drankjes om je vochtbalans weer op peil te brengen.

En verder?

Vervoer

 • Pendelbus

  Rijdt er een pendelbus van en naar het De Leuke festival?

  Nee, tijdens De Leuke festival rijden er helaas geen pendelbussen.

 • Busreis vanuit andere steden

  Rijden er ook bussen vanuit andere steden naar De Leuke festival?

  Nee, tijdens De Leuke festival rijden er geen bussen vanuit andere steden naar het festival.

 • Tourbussen

  Kan ik met een door mijzelf georganiseerde tourbus naar De Leuke festival komen?

  Nee, tijdens De Leuke festival is het helaas niet mogelijk om met een eigen georganiseerde tourbus dicht bij het festival te komen. Wil je toch met een tourbus komen neem dan contact op met info@elevation-events.com.

 • OV

  Hoe kom ik met het OV bij De Leuke festival?

  Wanneer je naar De Leuke festival wil reizen met het OV raden we je aan om via Utrecht centraal station te reizen. Vanaf Utrecht centraal station gaan er meerdere lijnbussen richting de bushalte Oorsprongpark, dit is op ongeveer 10 minuten lopen van De Leuke festival. Gebruik voor het plannen van je route 9292OV.

  Tot hoe laat kan ik nog thuiskomen met het OV?

  Hoe laat je precies moet vertrekken om nog thuis te komen is afhankelijk van de locatie waar je woont. Vanaf Utrecht centraal station vertrekken er in ieder geval tot ongeveer 01.00 nog treinen naar diverse grote stations. Om er achter te komen hoe je vanaf daar het makkelijkste thuis komt raden we je aan om 9292OV te raadplegen.

 • Parkeren

  Waar kan ik bij De Leuke festival parkeren?

  Kom je met de auto, navigeer dan naar de P+R Science Park aan de Universiteitsweg in Utrecht. Dicht bij het festival zijn helaas geen parkeerplaatsen aanwezig. Bij de P+R kan je voor 6,- de hele dag parkeren incl. een kaartje voor maximaal vijf personen naar Utrecht. Vanaf daar vertrekt bus 28 elke paar minuten richting de halte Oorsprongpark, de busrit duurt 15 minuten. en vanaf de halte Oorsprongpark is het ongeveer 10 minuten lopen naar het festival. Het is ook mogelijk om bij deze P+R een OV fiets te huren, dan ben je in ongeveer 15 minuten fietsen bij het festival.

 • Taxi met taxi keurmerk Utrecht

  Ik wil gebruik maken van een taxi, kan dat?

  Ja, tijdens de Leuke festival is er een speciale taxistandplaats ingericht waar taxi’s met taxi keurmerk Utrecht je af kunnen zetten.

  Waar kan de taxi mij afzetten?

  Kom je met de taxi, laat de taxichauffeur dan de Ariënslaan 2, Utrecht invoeren als navigatie adres. LET OP: De Ariënslaan kan alleen aangereden worden vanaf de Biltse Rading. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen “taxi” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. Alleen taxi’s met taxi keurmerk Utrecht kunnen gebruik maken van de taxi halte. Besteld vervoer zoals Uber, Bolt of taxi’s zonder taxi keurmerk Utrecht kunnen alleen gebruik maken van de kiss & ride/besteld vervoer halte.

  Waar kan de taxi mij ophalen?

  Wil je met de taxi terug naar huis, een taxi bestellen is niet nodig, er zijn voldoende taxi’s beschikbaar op de taxistandplaats dicht bij het festival. Volg hiervoor, vanaf het festival, de borden “taxi”. Op de taxistandplaats staan alleen officiële taxi’s met de juiste vergunningen. Heb je toch een taxi of Uber besteld dan wacht deze taxi op je bij de kiss & ride/besteld vervoer halte.

  Waar kan ik een bestelde taxi mij op laten halen?

  Bestelde taxi’s worden, net als Uber, Bolt en ander besteld vervoer naar de kiss & ride/besteld vervoer halte doorverwezen.

  Is de taxi standplaats gratis?

  Ja, taxi’s hoeven niet te betalen om je af te zetten of op te halen bij het festival.

 • Besteld vervoer zoals Uber, Bolt of taxi’s zonder taxi keurmerk Utrecht

  Ik wil gebruik maken van besteld vervoer, kan dat?

  Ja, tijdens de Leuke festival kunnen diensten zoals Uber, Bolt en taxi’s zonder een taxi keurmerk Utrecht je af zetten en ook weer op halen.

  Waar kan besteld vervoer mij afzetten?

  Kom je met besteld vervoer, laat de chauffeur dan de Ariënslaan 2, Utrecht invoeren als navigatie adres. LET OP: De Ariënslaan kan alleen aangereden worden vanaf de Biltse Rading. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen “kiss & ride/besteld vervoer” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

  Waar kan besteld vervoer mij ophalen?

  Wil je met besteld vervoer terug naar huis, geef dan de Ariënslaan 2, Utrecht op als navigatie adres op en vermeld dat de chauffeur de borden “kiss & ride/besteld vervoer” moet volgen. LET OP: De Ariënslaan kan alleen aangereden worden vanaf de Biltse Rading. Loop naar de kiss & ride en wacht hier op de chauffeur. Besteld vervoer kan nooit op de taxi halte wachten.

  Is de besteld vervoer halte gratis?

  Ja, besteld vervoer hoeft niet te betalen om je af te zetten of op te halen bij het festival.

 • Kiss & ride

  Ik word gebracht en/of opgehaald door iemand, kan dat?

  Ja, tijdens het de Leuke festival kan je afgezet en opgehaald worden bij de kiss & ride halte.

  Waar kan iemand die mij komt brengen mij afzetten?

  Word je afgezet bij de kiss & ride, laat je chauffeur dan de Ariënslaan 2, Utrecht invoeren als navigatie adres. LET OP: De Ariënslaan kan alleen aangereden worden vanaf de Biltse Rading. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen kiss & ride en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

  Waar kan iemand die mij komt halen mij ophalen?

  Word je opgehaald bij de kiss & ride, vertel je chauffeur dan de Ariënslaan 2, Utrecht in te voeren als navigatie adres. LET OP: De Ariënslaan kan alleen aangereden worden vanaf de Biltse Rading. Laat hem of haar vanaf de eerste borden de aanwijzingen kiss & ride volgen en geef aan dat ze de instructies van de verkeersregelaars op volgen. Loop zelf naar de kiss & ride en wacht daar op de chauffeur.

  Is het gratis om mij af te laten zetten en/of op te laten halen?

  Ja, wanneer je je laat afzetten of ophalen bij de kiss & ride hoef jij of je chauffeur hiervoor niets te betalen.

 • Fiets/scooter/brommer

  Ik wil op de fiets, scooter of brommer naar De Leuke festival komen, kan dat?

  Ja, naar De Leuke festival kan je met de fiets, scooter of brommer komen, dit raden wij zelfs aan!

  Waar bevindt zich de fietsenstaling?

  Kom je met de fiets, scooter of brommer, navigeer dan naar de Ariënslaan 2. Volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “fiets” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

  Is de fietsenstalling gratis?

  Ja, voor de fietsenstalling hoef je niet te betalen, we hebben graag dat je op de fiets komt!

 • Lopen

  Ik wil lopend naar De Leuke festival komen, kan dat?

  Ja, dit kan en raden wij zelfs aan! Wanneer je lopend komt, hou dan Ariënslaan 2 aan en volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “fiets” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Buurtbewoners

 • Kan ik gedurende de periode dat het De Leuke festival en de op- en afbouw daarvan plaatsvindt gewoon gebruik maken van de Voorveldse Polder?

  Ja, zowel tijdens de op- en afbouw als gedurende het De Leuke festival blijft een deel van de Voorveldse Polder beschikbaar voor fietsers en wandelaars. Welke gebieden dit precies zijn, staat hieronder toegelicht en wordt weergegeven op de plattegrond die via de volgende link te openen is: Open buurtbrief & plattegrond

  Op maandag 15 juli en dinsdag 23 juli kan het zijn dat voor uw en onze veiligheid, af en toe kleine delen van het park worden afgesloten. U kunt in die periode wel ten alle tijden passeren. Het hele park is dus nog beschikbaar.

  Van dinsdag 16 juli t/m maandag 22 juli is een deel van de Voorveldse Polder volledig afgesloten, zie het rood gearceerde gedeelte op de plattegrond. Ook enkele fietspaden die de Voorveldse Polder doorkruizen en de zwem/speelvijver zijn in die periode niet beschikbaar. Voor de fietsers is een omleiding ingesteld. Voor uw en onze veiligheid vragen we u deze omleidingsroutes te volgen en het afgesloten deel niet te betreden, zie de omleidingsroute op de plattegrond.

 • In mijn buurtbrief zat geen plattegrond, waar kan ik deze vinden?

  Onze excuses, er is wat misgegaan met de verzending van de buurtbrief op de juiste manier. Zie hier de link naar de volledige brief: buurtbrief + plattegrond link 

 • Waar kan ik terecht met mijn vragen?

  De organisatie is per email bereikbaar via info@elevation-events.com en telefonisch via 030 2433717. Ook tijdens het festival kunt u de organisatie bereiken op dit nummer.

 • Doet De Leuke festival iets aan duurzaamheid?

  Ja, De Leuke festival en de organisatie achter De Leuke festival zetten hoog in op verduurzaming van de festivalwereld en uiteindelijk een beter, schoner en socialere wereld. Daarnaast hebben we “het Local Legacy programma” in het leven geroepen om door middel van dit fonds geld op te halen bij o.a. onze gastenlijstbezoekers. Met dat geld hebben we de afgelopen jaren geïnvesteerd in duurzame projecten. Zo is er afgelopen jaar in de Ruigenhoekse polder ruim 500m2 bijenlint geplant om zodoende de bijen een betere leefomgeving te geven. Voor meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid, investeringen en behaalde doelen verwijzen wij jullie graag door naar de duurzaamheidspagina op deze website.

 • Wanneer vindt De Leuke festival plaats?

  De Leuke festival vindt plaats op 20 juli 2024. Het festival start om 13.00 uur en is om 23.00 uur afgelopen.

 • Wanneer vindt de op- en afbouw van De Leuke festival plaats?

  De op- en afbouw van het festival vindt plaats in de periode van 15 juli t/m 23 juli. In de periode na 23 juli kan het zijn dat er nog herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd aan het terrein. Zie onderstaand de belangrijkste data op een rij:

   Op maandag 15 juli wordt de opbouw van het festival opgestart, gedurende deze dag wordt de infrastructuur zoals rijplaten*, hekken en enkele crewtenten gebouwd. Gedurende deze dag worden mogelijk kleine delen van het terrein, voor uw en onze veiligheid, tijdelijk afgesloten. U kunt op deze dag wel ten alle tijde, eventueel te voet, passeren.
   Van dinsdag 16 juli t/m maandag 22 juli is het volledige festivalterrein afgesloten. We vragen u dan ook om het festivalterrein, ook wanneer er voor de werkzaamheden tijdelijk even een doorgang naar het terrein open staat, niet te betreden. Wij sluiten het terrein af voor uw en onze veiligheid. (Zie het rood gearceerde gedeelte op de plattegrond.)
   Op dinsdag 23 juli wordt de infrastructuur zoals rijplaten*, hekken en enkele crewtenten weer afgebouwd. Gedurende deze dag worden mogelijk kleine delen van het terrein, voor uw en onze veiligheid, tijdelijk afgesloten. U kunt in op deze dag wel ten alle tijde, eventueel te voet, passeren.
   Na 23 juli, wanneer alles is opgeruimd kan het zijn dat er kleine zaken hersteld moeten worden aan het terrein. Het gaat dan bijvoorbeeld om het terugplaatsen van voorzieningen en het inzaaien van bepaalde delen

  * De plastic rijplaten dienen als bescherming voor de ondergrond om rijsporen te voorkomen.

 • Wat wordt er gedaan op het gebied van veiligheid?

  De organisatie heeft een eigen veiligheidsorganisatie die bestaat uit:

   Specialisten op het gebied van crowdmanagement en crowdcontrol
   Medisch zorgverleners
   Mobiliteitsexperts
   Beveiligers
   Brandveiligheidsadviseur

  In samenwerking met de gemeente Utrecht, politie, GHOR, brandweer en de VRU wordt de veiligheid van het festival gewaarborgd. De interne veiligheidsorganisatie en externe partijen stellen gezamenlijk een veiligheidsplan op.

 • Wordt er vuurwerk afgestoken?

  Nee er wordt geen vuurwerk afgestoken tijdens De Leuke festival

 • Wordt er rekening gehouden met de natuur en flora- en faunawet?

  Ja, er wordt rekening gehouden met de flora- en faunawetgeving. Een festival mag niet zorgen voor een overtreding van deze wet. Daarom werkt de organisatie samen met een bureau dat gespecialiseerd is op het gebied van flora en fauna. In samenwerking met ecologen (professionals op het gebied van natuur) wordt het terrein verkend en onderzocht en wordt bekeken waar mogelijk gevoelige natuurspots aanwezig zijn. Hierdoor weet de organisatie welke delen moeten worden ontzien en met welke maatregelen verstoring kunnen worden voorkomen. Zo kunnen bijvoorbeeld looproutes worden aangepast of locaties met broedende vogels worden afgeschermd.

 • Wordt het afval dat wordt veroorzaakt door het festival opgeruimd? 

  Ja, de organisatie heeft de verplichting het terrein zo achter te laten zoals het is aangetroffen. De organisatie huurt een schoonmaakbedrijf in dat is gespecialiseerd in het reinigen van festivalterreinen. Zowel tijdens als na afloop van het festival zorgt het bedrijf er voor dat het terrein wordt schoongemaakt. De schoonmaakdienst draagt er daarnaast ook zorg voor dat zwerfafval langs de toe- en afvoerwegen van en naar het terrein worden schoongemaakt.

 • Klachten?

  Als organisatie besteden wij veel aandacht aan het beperken van geluidsoverlast. Echter kunnen wij niet altijd voorkomen dat u overlast ondervindt. Houd er rekening mee dat het geluidsniveau gedurende de dag wordt opgebouwd. Indien u contact wilt opnemen, kan dat via 030-2433717 of mail naar info@elevation-events.com.

 • Ik heb toch last van geluidsoverlast kan dit?

  Er wordt op De Leuke festival veel aandacht besteed aan het waar mogelijk beperken van de geluidsoverlast. Maar helaas zijn er veel externe factoren die invloed hebben op het geluid. Voornamelijk weer is een factor waar wij als organisatie geen grip op hebben maar die van grote invloed kan zijn. Door een draaiende wind kunt u bijvoorbeeld, wanneer u eerder op de dag geen overlast hebt ervaren, deze later op de dag wel ervaren. Daarnaast kan het afkoelen van de lucht na een warme dag ervoor zorgen dat geluid verder draagt. Maar ook een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat geluid makkelijker gedragen wordt waardoor het geluid op een grotere afstand van het terrein hoorbaar kan zijn.

 • Wat doet de organisatie aan het beperken van de geluidsoverlast?

  Voorafgaand aan het festival wordt in opdracht van de organisatie door een geluidsingenieur een geluidsplan opgesteld. Dit wordt gedaan zodat er in het voortraject al gekeken kan worden waar mogelijke geluidsoverlast zou kunnen ontstaan en hoe dit beperkt kan worden. Zo wordt het geluid bijvoorbeeld gericht op de locaties waar de minste mensen wonen en wordt er gewerkt met geavanceerde geluidssystemen waarbij het geluid aan de achterkant van de speakers wordt uitgedoofd. Door deze maatregelen wordt het geluid vooral op de bezoekers gericht en wordt het geluid in de gebieden daarbuiten zo veel mogelijk beperkt.

 • Worden er metingen en controles op het gebied van geluid verricht?

  De afspraken m.b.t. geluidsnormen zijn vastgesteld door de gemeente Utrecht. Een gespecialiseerd bureau plaatst in opdracht van de organisatie in de omgeving van de festivallocatie diverse meetpunten. Daarnaast is de organisatie in staat op andere locaties metingen uit te voeren. Deze apparatuur kan op afstand worden uitgelezen. Ook zijn er meetpunten op de podia geïnstalleerd, zodat, indien nodig, geluid nauwkeurig kan worden bijgestuurd. Naast deze eigen metingen op initiatief van de organisatie, controleert ook de gemeente Utrecht de geluidsniveaus.

 • Op welke dagen/tijden mag er geluid worden geproduceerd?

  Op de dag van het festival (20 juli 2024) mag er tijdens de Leuke festival (13.00 – 23.00 uur) en een uur voorafgaand aan het festival geluid worden geproduceerd. Op de dag voorafgaand aan het festival (19 juli 2024) mag er tussen 16.00 en 20.00 uur geluid worden geproduceerd ten behoeve van de soundcheck. Tijdens de soundcheck worden de diverse stages gefaseerd gecontroleerd. Op één moment worden alle stages tegelijkertijd gecontroleerd om de meetapparatuur goed in te kunnen regelen.

 • Wordt het OV omgeleid gedurende de afsluitingen rondom De Leuke festival?

  Nee, het de Leuke festival hindert geen OV diensten.

 • Zijn bedrijven rondom de Voorveldse Polder zoals hotel Mitland, Loft 88 en het Star Lodge hotel, op de dag van het festival gewoon geopend?

  Ja, alle bedrijven rondom de Voorveldse Polder zijn geopend zoals ze dat regulier op een zaterdag ook zouden zijn. Al deze bedrijven blijven ook op de reguliere wijze bereikbaar.

 • Is mijn woning en of bedrijf, ondanks de afsluitingen wel te bereiken tijdens De Leuke festival?

  Ja, alle woningen en bedrijven blijven ten alle tijden bereikbaar.

 • Zijn er afsluitingen gedurende de periode dat het De Leuke festival en de op- en afbouw daarvan plaatsvindt”?

  Ja, om de op- en afbouw veilig te laten verlopen is het fietspad dat door de Voorveldse Polder loopt gedurende deze periode afgesloten. Zie voor details over deze afsluiting het antwoord onder de vraag: “Kan ik gedurende de periode dat het De Leuke festival en de op- en afbouw daarvan plaatsvindt gewoon gebruik maken van de Voorveldse Polder?”

  Om de bezoekersstromen op de showdag, de dag dat het De Leuke festival plaatsvindt, veilig te laten verlopen zijn er verkeersmaatregelen genomen. Deze verkeersmaatregelen staan hieronder toegelicht:

   Op zaterdag 20 juli zal van 11.00 – 00.00 uur de Ariënslaan vanaf de Manegelaan tot aan de Karel Doormanlaan afgesloten zijn. Alleen bestemmingsverkeer kan vanaf de Manegelaan de Ariënslaan bereiken.

 • Wie organiseert De Leuke festival?

  De Leuke festival wordt georganiseerd door Elevation Events B.V. De Utrechtse organisatie is in 2009 opgericht. De organisatie houdt zich bezig met het ontwikkelen en organiseren van festivals: van concept tot aan de realisatie hiervan. De zelf-producerende organisatie levert met creatieve en vernieuwende concepten een bijdrage aan een aansprekende festivalagenda voor jongvolwassenen in Utrecht en omstreken.

 • Wat is De Leuke festival?

  De Leuke festival is een elektronisch georiënteerd muziekfestival met een lokale en regionale aantrekkingskracht, waar jaarlijks circa 6.000 bezoekers van 18+ op afkomen. In 2015 vond, bij Strand Oog in Al, de eerste editie van het De Leuke festival plaatst. Sinds 2017 wordt het festival georganiseerd op de huidige locatie in de Voorveldse Polder. De komende editie betreft de 8e editie van het festival.

  Bezoekers komen voor de optredens van voornamelijk nationale artiesten. Er is op De Leuke festival ruimte voor zowel talentvolle, jonge artiesten als voor de gevestigde nationale namen. Naast de diverse optredens wordt er ook ruimte geboden aan optredens, creatief vermaak, foodtrucks, decors, kunstinstallaties en lichtshows.

 • Hoe komen bezoekers naar De Leuke festival?

  Bezoekers komen op verschillende manieren naar het festival. Via de website en sociale media worden bezoekers geadviseerd en gestimuleerd om met de fiets of het OV naar het festival te komen. Een groot deel van de bezoekers komt uit de directe omgeving, hier is een aparte fietsenstalling voor ingericht aan de Ariënslaan. Vanaf de halte Oorsprongpark lopen bezoekers van en naar de het festival.

 • Buurtbewonersbrief

  Via deze link kunt u de buurtbewonersbrief die enkele weken voor het festival wordt verspreid downloaden.

Tickets Buy tickets