Info

Bereikbaarheid

Adres
Park Voorveldse Poder
Arienslaan 2, Utrecht
Fietsen/lopen

Het is zo’n 10 minuten vanaf het centrum en we hebben meer dan voldoende fietsstallingen waar je je fiets in kan zetten!

Pendelbussen/OV

Er rijden geen pendelbussen. We raden iedereen aan zoveel mogelijk op de fiets te komen of met het OV. Beter voor het milieu en veel leuker ook. De Leuke Festival is makkelijk te bereiken met het OV. Neem hiervoor bus 50, 51, 52, 53 of 74 en stap uit bij de Archimedeslaan. Vanaf daar is het maar een paar minuutjes lopen.

Auto

Liever niet natuurlijk. De Leuke Festival is namelijk prima te bereiken met het OV en met de fiets. Mocht je er toch voor kiezen om met de auto te komen volg dan het verkeersplan en parkeer je auto in de aangegeven parkeervakken

Nog vragen?

Toegang festivalterrein

We sluiten de entree om 20:00 uur. Het is niet toegestaan om na het verlaten van het terrein weer terug te komen. Nee zelfs niet wanneer je zwanger bent.

Pin Only

Op De Leuke Festival kun je enkel en alleen giraal betalen. Zelfs met je creditcard. Laat die flappen maar lekker thuis.

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt? Stuur dan na afloop van het evenement een mailtje naar office@elevation-events.com.

Medicijnen

Ja hoor, medicijnen mogen worden meegenomen naar het evenement mits de medicijnen in het originele doosje zijn verpakt. Daarnaast moet ook het doktersrecept kunnen worden getoond. De medicijnen zullen aan de ingang worden gecontroleerd door het medische team.

Eten en drinken

We hebben meer dan genoeg lekker eten en drinken op terrein. Eigen eten of drinken meenemen is niet toegestaan.

Sigaretten

We verkopen geen sigaretten op het terrein, sla dus groots in!

Vrijwilligen

Vind je het leuk om een steentje bij te dragen aan De Leuke Festival? In de promotie of tijdens de opbouw bijvoorbeeld? Stuur dan een mailtje naar matthijs@deleukefestival.nl.

Mag ik een camera of GoPro meenemen?

Professionele camera-apparatuur is niet toegestaan. Twijfel je? Neem dan contact met ons op.

Kluisjes

Bij De Leuke Festival zullen er e-lockers aanwezig zijn.
Hoe werken e-lockers:

  • Haal een lockervoucher aan de balie van Lockerbox (een lockervoucher is een briefje met een code erop) of bestel je locker vooraf online
  • Betaal alleen huur. Geen borg.
  • Maak een foto van je voucher en deel deze eventueel met je vrienden
  • Berg je spullen veilig op in je kluis.
  • Einde evenement? Je kunt gelijk naar huis gaan!
  • De kluisjes worden bewaakt en zijn continu toegankelijk

Geen zin om in de rij te staan? Koop dan je lockerticket tegelijk met je toegangsticket. Lockers kunnen online tot vrijdag 20 juli 12:00 uur worden gekocht. Daarna is het alleen nog mogelijk op het festivalterrein een lockerticket te kopen. De lockercode wordt uiterlijk vrijdag 20 juli om 19:00 uur verstuurd. Check je spamfolder indien je geen code hebt gekregen.
- Voor de kluisjes van Lockerbox gelden de algemene voorwaarden van Lockerbox.

Leeftijd

De Leuke Festival heeft een minimumleeftijdsgrens van 18 jaar.

Contact

Voor vragen of klachten tijdens het festival kunt u bellen met het evenementennummer: 030-2433717. Voor vragen of opmerkingen kunt u voor en na De Leuke Festival contact opnemen via onderstaand telefoonnummer of (e-mail) adres:

Elevation Events
Leidseweg 125
3533HC Utrecht
030-2433717
info@elevation-events.com

Pers

Wil je iets over of van De Leuke Festival publiceren, hartstikke leuk natuurlijk. Neem vooraf wel eerst even contact met ons op.

Algemene voorwaarden & huisregels:

Klik hier voor de Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden & huisregels:

Klik hier voor de Algemene voorwaarden
Klik hier voor de huisregels
Klik hier voor de Privacy verklaring

Buurtbewoners

Wat is De Leuke Festival?

De Leuke Festival wordt in 2018 voor de vierde keer georganiseerd. In 2015 en 2016 vond het festival op Strand Oog In Al plaats. Sinds afgelopen jaar is De Leuke Festival verhuisd naar Recreatiepark Voorveldse Polder. De Leuke Festival is een popfestival en werkt dit jaar samen met EKKO, Yallah! Yallah! en de openminded feest-organisatie Cruise Control. De Leuke Festival is door het brede muzikale programma en de uiteenlopende samenwerkingen een festival waar Utrechters met een verschillende achtergrond zich thuis voelen. Naar verwachting trekt het festival dit jaar 5000 bezoekers.

Wanneer vindt De Leuke Festival plaats?

De Leuke Festival is een ééndaags-festival. Het festival vindt plaats op zaterdag 21 juli, van 12:00 uur in de middag tot 23:00 uur ’s avonds.

Wanneer vindt de op- en afbouw van De Leuke Festival plaats?

De opbouw start op dinsdag 17 juli en duurt tot zaterdagochtend 21 juli. Daarna start het festival. Direct na afloop van het festival wordt gestart met het schoonmaken van het festivalterrein. Zondagochtend wordt begonnen met de afbouw van het festival. Dit duurt uiterlijk tot dinsdag 24 juli. De oplevering van het terrein is woensdag 25 juli.

Waar vindt De Leuke Festival plaats?

Recreatiepark Voorveldse Polder.

Hoe komen bezoekers naar het festivalterrein?

Het grootste deel van de bezoekers komt uit Utrecht. Bezoekers worden gestimuleerd om met de fiets of het OV te komen. Voor de fietsers worden ruimschoots fietsparkeer-plekken aangelegd. Bezoekers die wel besluiten om met de auto te komen moeten hun voertuig parkeren bij het P+R De Uithof. Vanaf hier kunnen de autobestuurders per OV naar het festivalterrein komen. Op de festivaldag worden verkeersregelaars ingezet om de verkeersstromen in goede banen te leiden.

Hoe zit het met de bereikbaarheid gedurende het festival?

Het festivalterrein is tijdens de opbouwperiode, de festival-dag en gedurende de afbouw niet vrij toegankelijk. Voor fietsers is met gele borden een omleidingsroute aangegeven.

Hoe wordt rekening gehouden met de flora en fauna in het park?

De Leuke Festival is ontzettend blij met de Voorveldse Polder als locatie. De organisatie zet zich in voor de best mogelijke zorg voor de flora en de fauna in het park. De Leuke Festival is in een vroeg stadium in gesprek gegaan met de gemeente, de Vrienden van de Voorveldse Polder, (Stichting de Voorveldse polder), met beheerders van het park en naburige ondernemers. Ook is een ecologisch adviesbureau gevraagd om het festivalterrein te verkennen, om zo te zien waar de gevoelige plekken zich bevinden. De organisatie weet hierdoor precies welke gebieden in het park moeten worden ontzien. Hier wordt zowel tijdens de op- als afbouw streng op toegezien. Door het gebruik van uitsluitend klein materieel en het beschermen van de ondergrond met rijplaten wordt de kans op schade aan het park geminimaliseerd. Het festival valt buiten het broedseizoen. Om eventuele overlast voor vogels en vleermuizen te beperken wordt in overleg met de ecoloog geïnventariseerd met welke factoren we extra rekening moeten houden.

Hoe wordt de schoonmaak geregeld?

Het uitgangspunt van De Leuke Festival is om het park schoner op te leveren dan dat het op dit moment is. De organisatie neemt een schoonmaakbedrijf in de arm met uitgebreide ervaring met het schoonmaken van festivalterreinen. Er wordt specifiek gelet dat ook alle af- en aanvoerroutes na afloop vrij van vuil zijn. Er wordt na afloop van het festival direct gestart met opruimen, zodat het vuil niet de kans krijgt zich verder te verplaatsen. De laatste restjes vuil zullen uiterlijk op het moment van oplevering, woensdag 25 juli, zijn opgeruimd.

Op welke dagen en tijdstippen wordt er geluid geproduceerd?

Op de dag van het festival zelf, zaterdag 21 juli, mag er tussen 12:00 – 23:00 uur muziek gedraaid worden. Een uur voorafgaand aan het evenement, vanaf 11:00 uur, vindt er mogelijk een soundcheck plaats. De dag voorafgaand aan het evenement, vrijdag 20 juli, vindt eveneens een soundcheck plaats. Deze vindt kortstondig plaats, waarschijnlijk tussen 16:00 en 20:00 uur. De soundchecks zijn nodig om de geluidsapparatuur te testen en om de meetapparatuur op een juiste wijze in te kunnen stellen.

Wie controleert de metingen van het geluid?

De afspraken met betrekking tot de geluidsnormen zijn vastgesteld door de gemeente. Een gespecialiseerd bureau plaatst in opdracht van De Leuke Festival meerdere meetpunten om het geluidsniveau te monitoren. Rondom de verschillende podia zijn ook meetpunten aangebracht, zodat –indien nodig- het volumeniveau direct kan worden bijgestuurd. Naast de metingen van de organisatie voert de gemeente ook eigen metingen uit om te controleren of de vastgestelde geluidsnormen niet worden overtreden.

Wat doet De Leuke Festival om de geluidsoverlast te beperken?

Voorafgaand aan het festival is er in samenwerking met een geluidsbureau een geluidsrapport opgesteld. In dit rapport zijn de mogelijkheden om de geluidsoverlast te beperken onderzocht. Door een slimme plaatsing van de podia en de geluidssystemen wordt veel geluidshinder voorkomen. Daarnaast werkt De Leuke Festival met zeer geavanceerde zogenaamde ‘uitdovende geluidssystemen’. Hierdoor is het geluid beter te sturen en wordt de overlast beperkt.

Heeft het weer invloed op de geluidsoverlast?

Alle maatregelen ten spijt: het weer heeft grote invloed op de mogelijke geluidsoverlast. Hier heeft de organisatie geen grip op. Als de wind uw kant op staat zult u zonder twijfel meer geluid horen. In een vochtige atmosfeer draagt geluid ook verder.

Wat als ik toch een klacht heb over het geluidsniveau?

De Leuke Festival doet er alles aan om de mogelijke overlast zoveel als mogelijk te beperken. Mocht u toch te veel overlast ervaren en daarover met ons in contact willen komen, dan kunt u bellen naar 030 243 3717

Wat doet De Leuke Festival op het gebied van veiligheid?

De organisatie heeft een veiligheidsorganisatie bestaande uit:

  • Specialisten op het gebied van crowdmanagement
  • Medische zorgverleners
  • Beveiligers
  • Brandveiligheidsadviseur

In samenwerking de gemeente, politie, GHOR, de brandweer en Veiligheidsregio Utrecht wordt de veiligheid voor de bezoekers en het evenement gewaarborgd. In samenwerking met de organisatie van De Leuke Festival is een veiligheidsplan opgesteld.